Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Harika Lezzet

Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Kusursuz Lezzet Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kanlıca mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Kimyon

Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Mükemmel Lezzet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mantarları güzelce yıkayalım, 20 dk. ön pişirme için haşlayalım. Süzüp bir kenarda bekletelim.
  2. Diğer tarafta 1 adet soğanı piyazlık doğrayalım zentinyağı eklediğimiz tavada sotelemeye başlayalım iki diş sarımsağı doğrayarak ek edelim.
  3. Hafif pembeleşince tereyağını eritelim bir iki kez daha karıştıralım.
  4. Üzerine haşladığımız mantarları ekleyelim 5-6 dk kadar orta karıştırarak kavuralım. Nefis mantar kavurmamız hazır🍄🍄🍄 Afiyet olsun 🤤🤤🤤

Not:Mantarlarınız büyükse doğrayarak pişirin,. Ben mantarları kendim topladığım için salamuradan küçükleri ayırıp hazırladım🙂.

Kanlıca Mantar Kavurma (Sinop Yöresi Ebişek) Şahane Lezzet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Gevrekli Favori Kurabiye
Cevizli Ev Baklavası Tarifim
Karamelize Soğanlı Kereviz
Karidesli Kuşkonmaz
10 Dakikada Simit Poğaça
Yayla Çorbası
Hdabla | © 2024 |