Kanepe Poğaça
Kanepe Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üstüne)
- 4 yemek kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
İçine;
- Labne peynir
- Maydanoz
- Pul biber
Kanepe Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ve süt cezveye alınır ılıklaştırılır. Yoğurma leğenine bu karışım maya tuz şeker eklenir karıştırılır.
- Un azar azar eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurulur. 5 dk boyunca yoğurmaya devam ediniz. Daha güzel mayalanması için. Sonra üstü kapatılır sofra bezine sarılır ve en az 30 dk mayalandırılır.
- Mayalandıktan sonra minik haller verilir tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür tepside 15 dk mayalandırılır. 180 derece fırında pişirilir.
- Piştikten sonra soğutulur. Soğuyunca ikiye bölünür. Ortasına çokça labne sürülür. Maydanoz ince doğranır üstüne bastırılır. Yada pul biber.
Kanepe Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








