Kandil Simit

Kandil Simit Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- Yarım paket margarin yahut tereyağı
- 1 adet yumurta (beyaz dışı için)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un+2 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 1 adet yumurta akı
- Kavrulmuş susam
Kandil Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamur için uygun bir kaba yarım paket tereyağı yahut margarin, yarım çay bardağı sıvı yağ ,2 yemek kaşığı yoğurt, 1 yemek kaşığı sirke, 2 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı şeker ,1 adet yumurta sarısı bunları güzelce karıştırın.
- Unumuzu eleyerek yavaş yavaş ekleyelim ele yapışmayan hamur olcak hamur 10 dk dinlenmeye bırakın.
- Uygun bir tavaya susmaları alıp rengi değişince kadar kavurun ,sonra onu da uygun bir tabak koyup soğumaya bırakın.
- Dinlenen hamurumuzdan bir kesim koparıp form verelim ,fırın tepsisine fırın kağıdı yerleştirdikten sonra üzerine koyalım.
- Şekil verdiğiniz hamuru evvel yumurta akına sonrada susama bulayalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15 dk pişirelim ben bu tarifle yaklaşık 38 adet simit elde ettim.
Kandil Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


