Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
  • 3 -3,5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • Pekmez (biraz suyla karıştırılmış)
  • Çörek otu
  • Susam

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tereyağı (veya margarin), sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, sirke, toz şeker, tuz ve mahlebi alın. Güzelce karıştırın.
  2. Üzerine kabartma tozu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Hamurdan küçük kesimler koparıp ince uzun rulolar yapın ve halka formunda birleştirin.
  4. Şekillendirdiğiniz simitleri evvel pekmezli suya, akabinde susam ve çörek otuna batırın.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  7. Fırından aldıktan sonra soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brüksel Lahanası
Basmati Pilavı (Mantarlı Ve Havuçlu)
Dubai Çikolatası
Çiğ Sütten Tereyağı
Nefis Buğday Çorbası
Krep
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet