Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 3 -3,5 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- Pekmez (biraz suyla karıştırılmış)
- Çörek otu
- Susam
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tereyağı (veya margarin), sıvı yağ, yoğurt, yumurta sarısı, sirke, toz şeker, tuz ve mahlebi alın. Güzelce karıştırın.
- Üzerine kabartma tozu ve azar azar unu ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan küçük kesimler koparıp ince uzun rulolar yapın ve halka formunda birleştirin.
- Şekillendirdiğiniz simitleri evvel pekmezli suya, akabinde susam ve çörek otuna batırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Fırından aldıktan sonra soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

