Kıymalı Pide

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
- 8 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
İçi için;
- 400 gram kıyma
- 4 adet yeşilbiber
- 3 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 6 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Kimyon
- Pulbiber
- Tuz
- Nane
- Kekik
Kenarları için;
- Yumurta sarısı
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ,tuz, su ,yağ ,sütü karıştırıp en son kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru yoğuralım ,yarım saat dinlendirelim….
- Kıyma hariç başka zerzevatları mutfak robotunda çekelim ,salçayı ,baharatları, yağı karıştıralım.
- Hamuru açıp üzerine yaptığımız harcı sürelim ,kenarları katlayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim…
- 200 derece fırında 40 dk pişirelim.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





