Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- 3- 3.5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Çörek otlu için;
- Yumurta sarısı
- Susam ve çörekotu karışımı
Susamlı için;
- Yumurta beyazı
- Kavrulmuş susam
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için oda ısısındaki bütün gereçleri bir kaba alalım.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Simit formu verelim.
- İlk yumurta sarısına akabinde çörekotlu karışıma batıralım.
- Aynı biçimde susamlı için, yumurta beyazına batıralım kavrulmuş susama bulayalım.
- Fırın tepsisine yerleştirelim.
- 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere afiyet olsun ♥️.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




