Kandil Simidi

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısı içine -beyazı dışına)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • Susam

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sırasıyla tüm materyalleri karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlanır.
  2. Yumurta beyazı bir kaseye alınıp 1 çay bardağı su ile karıştırılır.
  3. Şekillendirmek için su bardağı ve su şişesi kullandım ben,simit formu verilerek evvel yumurta beyazına sonra susama bulanarak yağlı kâğıt serili tepsiye alınır.
  4. 180 derece sıcak fırında 25-30 dakika pişirilir.

Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Süt Reçeli / Yoğunlaştırılmış Süt
Kabak Omlet (Diyet Tarif)
İpeksi Kıvamıyla Kış Kabağı Çorbası
Bin Derde Deva Reyhan Şerbeti
Pasta Kreması ( Kutu Krema Kullanmadan )
Beyti Kebabı (En Basitinden/Yalancı)
Hdabla | © 2025 |