Kanape Ekmeği

Kanape Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 çay bardağı beyaz un
  • 1 çay bardağı kepekli un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kanape Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalar süt ve yağ ile çırpılır.
  2. Un, kabartma tozu ve tuz karışıma elenerek pürüzsüz bir hamur elde edilir (koyu krep hamuru kıvamında olmalı).
  3. Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilerek hamur ince bir katman halinde 30×40 genişliğinde tepsiye yayılır.
  4. 200 °c fırında yaklaşık 12–15 dakika pişirilir. Üzeri yavaşça kızarıp sertleşince çıkarılır.
  5. Izgara üzerinde soğumaya bırakılır.
  6. Ilıyan hamur istenilen büyüklükte kareler halinde kesilir. İstek eden yuvarlak da kesebilir.Afiyet olsun.

Kanape Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi ( Tam Ölçü İle Muhteşem )
Cheesecake
Bütün Portakallı Islak Kek
Karamelli, Bisküvili, Muhallebili Tatlı
Sakız Gibi Keşkek
Fırında Çıtır Tavuk (Mısır Gevrekli)
Hdabla | © 2025 |