Kanape Ekmeği
Kanape Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1.5 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 çay bardağı beyaz un
- 1 çay bardağı kepekli un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kanape Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar süt ve yağ ile çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve tuz karışıma elenerek pürüzsüz bir hamur elde edilir (koyu krep hamuru kıvamında olmalı).
- Fırın tepsisine yağlı kâğıt serilerek hamur ince bir katman halinde 30×40 genişliğinde tepsiye yayılır.
- 200 °c fırında yaklaşık 12–15 dakika pişirilir. Üzeri yavaşça kızarıp sertleşince çıkarılır.
- Izgara üzerinde soğumaya bırakılır.
- Ilıyan hamur istenilen büyüklükte kareler halinde kesilir. İstek eden yuvarlak da kesebilir.Afiyet olsun.
Kanape Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













