Kalpli Ayıcık Kurabiye

Kalpli Ayıcık Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 100gr oda sıcaklığında tereyağ
- 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağı un (ele yapışmayacak halde arttırılabilir)
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı ucuyla kabartma tozu
- Kırmızı besin boyası (kırmızı olana kadar ekleyin.
Kalpli Ayıcık Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Gıda boyasız hariç tüm gereçleri düzgünce yoğurun. Hamur ele yapışıyorsa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
- Minik kalpleri elde etmek için hamurdan göz kararı bir modül ayırın (hamurun 4’te 1’i kadarını)ayırdığınız bu hamura kırmızı besin boyasını azar azar ekleyerek (istediğiniz kırmızı rengi elde edene kadar) yoğurun.
- İki hamuruda streçleyip, yarım saat buzdolabında dinlendirip hamuru açarak kalıplarla form verin.
- 175 derecede denetimli bir halde 10-12 dakika kadar pişirin. Bu minik tatlı ayıcıkları sevdiklerinize ikram etmeyi unutmayın. ❤️❤️
Kalpli Ayıcık Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


