Kalıpta Havuçlu Kek

Kalıpta Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 orta uzunluk rendelenmiş havuç
  • Aldığı kadar un ( yumuşak kıvamlı olsun)

Üzeri için;

  • Pudra şekeri

Kalıpta Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurtayı bir kaba alıp köpürene kadar çırpalım.
  2. Üzerine kalan materyalleri ekleyip yavaş yavaş un ek edelim ve en sona kabartma tozu ekleyip çırpalım.
  3. Önceden yağlanmış kalıba hamuru güzelce dağıtalım.
  4. Önceden ısıtılmış 180° fırında 30-35 dakika ortası pişirelim.
  5. Üzeri kızarınca fırını kapatıp 5 dakika kadar içinde dinlendirelim.
  6. İlk sıcağı çıkan kekimizi tabağa çevirelim ve üstüne pudra şekeri serpelim.

Tarifimiz hazır afiyet olsun. 🙃🙃.

Kalıpta Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Naneli Kırmızı Mercimek Çorbası
Lor Peynirli Pizza (Tasarruflu Pizza)
Süt Helvası
Muzlu Yulaflı Smoothie
Zeytinli Dereotlu İçi Peynirli Poğaça
Çocuklar İçin Sağlıklı Puding
Hdabla | © 2025 |