Kalıpta Elmalı Turta

Kalıpta Elmalı Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda ısısında yumuşamış margarin (tereyağda olabilir)
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tane yumurta
- 3,5 – 4 su bardağı un
Elmalı iç harcı için;
- 3 tane orta uzunluk elma soyulmuş rendelenmiş (küçükse 4 tane ile yapın)
- 1 çauy bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Ceviz
Kalıpta Elmalı Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmalı kısmı için, bir tencereye bütün materyalleri koyup güzelce karıştırıp orta ateşte karıştırarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
- Suyunu çekince ocağımızın altını kapatıp bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Ayrıca elmaları pişirirken suyunu yeterlice çeksin eğerki elmalar suyunu çekmezse hamuru ıslak bırakır turtamız kıyır kıyır olmaz.
- Hamuru için bir kaba tereyağı (margarin), şeker, sıvı yağ, yumurta ve vanilyayı koyup elimizle güzelce karıştıralım.
- Sonra kabartma tozunu koyup unumuzu azar azar ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurumuz hazır olunca hamurumuzdan portakal büyüklüğünde kesim alıp poşete koyup buzluğa koyalım, yarım saat donması için bekletelim.
- Margarin ile her yeri yağlanmış kalıbımızın tam ortasına yağlı kağıt koyup kalan büyük hamuru görüntüdeki üzere kalıbın her tarafına yayalım.
- Soğumuş olan elmalı harcı üzerine eşit bir biçimde yayalım.
- Dondurucudan donmuş olan hamuru çıkarıp elmalı harcın üzerine rendeleyip her yerine dağıtalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında 35-40 dk kadar pişirelim.
- Kenarları kızarana kadar pişirelim (fırından fırına pişme mühleti değişebiliyor denetimli pişirelim).
- Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra servis tabağına zıt çevirip tabanındaki yağlı kağıdı çıkarıp turtamızı tekrar diğer servis tabağına aksi çevirip üzerine pudra şekeri serpip dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 🌸
Kalıpta Elmalı Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
