Kalıpsız Elmalı Tart

Kalıpsız Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

Tart hamuru için;

  • 100 gram tereyağ
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yoğurt( katı kıvamlı)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 3 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Elma harcı için;

  • 3 adet elma
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi

Kalıpsız Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle iç harcı için elmaları küp küp doğrayıp tavamıza alalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı şeker ve suyu koyup karıştıralım suyu çekip elmalar piştikten sonra altına kapatalım ve ılımaya bırakalım. Tarçını ve cevizi ekleyelim.
  2. Tart hamuru için un hariç bütün gereçleri karıştırma kabına alıp alıp karıştıralım ve unu da denetimli formda ekleyelim ve hamurumuzu ele yapışmayan bir kıvam alacak halde yoğuralım.
  3. Hamurumuzu yağlı kağıt üstüne alalım üstüne buzdolabı poşeti serip hamurumuzu açalım. Uygun bi kapak yada tabak ile kenarlarını keselim.
  4. Artan hamurumuzu streçe sarıp dondurucuya atalım. Yuvarlak biçimde kestiğimiz hamurun kararlarına şeritler halinde ince çizikler atalım.
  5. Hamurun ortasına elmalı harcı koyalım ve şeritleri içeriye gerçek çaprazlama katlayalım.
  6. Dondurucuda ki hamuru çıkaralım ve iç harcın olduğu orta kısıma rende yardımıyla rendeleyelim ve yayalım.
  7. Önceden ısıttığımız 180° fırında 25 30 dk denetim ederek pişirelim.
  8. Pişen tartımızı soğumaya bırakalım ve üstüne pudra şekeri serpelim dilimleyerek servis edelim afiyet olsun 🌺.

Kalıpsız Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Scarpaccia
Sıvıyağlı Kristal Kurabiye
Havuç Mezesi
Ezogelin Çorbası
Falafel Tarifi (Tahinli Yoğurt Sosu Yatağında)
Orjinal Tiramisu
Hdabla | © 2025 |