Kalıp Kek
Kalıp Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağı yoğurt
- 2,5 su bardağı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Kalıbın altına sürmek için ;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Kalıp Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tarife birinci olarak kaba yumurtayı ve toz şekeri ekleyip köpürene kadar güzelce bir çırpıyoruz .
- Daha sonra sıvı yağını da ekleyip hoş bir kıvama getirdikten sonra üzerine yoğurdu koyup güzelce çırpıyoruz.
- Vanilyayı ekleyeceğiz bu biçimde bir dakika daha çırptıktan sonra üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak kalıbımızı her yerini kaplayacak formda güzelce tereyağlıyoruz ve daha sonra hamurumuzun bir kısmını döküyoruz.
- Küçük bir kısmını bir küçük tabağa alıp üzerine kakaoyu döküp güzelce karıştırdıktan sonra kalıba döktüğümüz kekin üzerine döküyoruz.
- Bir kürdan yardımıyla güzelce dağıttıktan sonra kalan kek hamuru da üzerine döküp 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz ve kekimiz servise hazırdır denen herkese şimdiden afiyet olsun.
Kalıp Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






