Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım pk kabartma tozu
  • 1 paket margarin
  • 1 su bardağı kadarda sıvı yağ.
  • Göz kararı un

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 pk vanilya (isteğe bağlı)

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarini eritelim ,kenara ılımaya bırakalım .
  2. Sonra şerbetimizi hazırlayalım.
  3. Şerbet materyallerini bir tencereye alalım kaynatalım.
  4. 1 kaşık yoğurt ,1 yumurta ,yarım kabartma tozu üçünü birlikte güzelce çırpalım, sonra margarini ekleyelim.
  5. 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip yavaş yavaş unu ekleyelim kulak göğsü kıvamında olacak.
  6. 180 derecede pembeleşinceye kadar fırında pişirelim.
  7. Şerbeti ılık ve kalburabastı ılık halde şerbeti dökelim afiyet olsun.

Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilekli Çikolatalı Pasta (Videolu)
İçi Bol Kurabiye (Kuru Üzüm Damla Çikolata/Ceviz)
Tatlı Çorba
Klasik Sade Kek
Pirinç Pilavı
Köz Patlıcan Yatağında Et Sote
Hdabla | © 2025 |