Kalburabastı

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım pk kabartma tozu
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı kadarda sıvı yağ.
- Göz kararı un
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 pk vanilya (isteğe bağlı)
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarini eritelim ,kenara ılımaya bırakalım .
- Sonra şerbetimizi hazırlayalım.
- Şerbet materyallerini bir tencereye alalım kaynatalım.
- 1 kaşık yoğurt ,1 yumurta ,yarım kabartma tozu üçünü birlikte güzelce çırpalım, sonra margarini ekleyelim.
- 1 su bardağı sıvı yağ ekleyip yavaş yavaş unu ekleyelim kulak göğsü kıvamında olacak.
- 180 derecede pembeleşinceye kadar fırında pişirelim.
- Şerbeti ılık ve kalburabastı ılık halde şerbeti dökelim afiyet olsun.
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
