Kakuleli Muskatlı İç Pilav

Kakuleli Muskatlı İç Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1 dış sarımsak
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü ve cam fıstığı
- 1 çay kaşığı öğütülmüş toz kakule
- Yarım çay kaşığı karabiber ve muskat rendesi
- Yarım çay kaşığından az toz tarçın
- Yarım çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 çay tuz toz şeker limon suyu
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı su
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
Kakuleli Muskatlı İç Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinçi ılık tuzlu suda beş dakika bekletelim, yıkayalım süzelim.
- Soğan ve sarımsağı rendeleyelim ,tencereye soğanı sarımsağı koyalım bir dk kavuralım.
- Sonra fıstığı koyalım bir dk daha kavuralım ,ılık tuzlu suda bekletip yıkayıp suzdüğümuz kuş üzümü koyalım.
- Yıkadığımız pirinçi ekleyelim, kısık ateşte bir iki dk kavuralım.
- Sıcak suyu dökelim karıştıralım, sonra kuru nane dereotu maydanoz hariç başka baharat ve tuzu ek edip karıştıralım.
- Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte denetim ederek suyu çekene kadar pişirelim.
- En son suyu çekince ince kıyılmış maydanoz ,dereotu ,kuru nane grup karıştıralım.
- Demlendikten 10 dk sonra servis yapalım.
Not,:su olarak tavuk suyu yahut et suyu da olur not:kakule taneleri diş kabuğunu soyalım içinden çıkan taneleri havana koyalım toz haline gelene kadar dövelim çabucak ezilip dövülüyor dış kabuğu soymadan kullanmayalım.
Kakuleli Muskatlı İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

