Kakolu Kek

Kakolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağı
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 pk vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- İsteğe bağlı ceviz yahut fındık içi
Kakolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve tozşeker 4 dakika mikserle koyu kıvam alana kadar çırpınız.
- Sıvayağıda ekleyip 1 dakika daha çırpınız,sonra sütü ekleyip bir sefer daha çırpınız.
- Sırasıyla elenmiş,unu,kabartma tozu ve vanilin ekleyip karıştırınız.
- Nişastayı da ekleyip sönmeden karıştırınız.
- Yağlanmış unlanmış kek kalıbına hamurun yarısını döktünüz.
- Diğer yarısına kakou ekleyip karıştıp hamurun üzerine döküp kürdanla form verin.
- Önceden ısınmış 180 derecede 35 dakikada pişiriniz.
Kakolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

