Kakolu Kek

Kakolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağı
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 pk vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • İsteğe bağlı ceviz yahut fındık içi

Kakolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve tozşeker 4 dakika mikserle koyu kıvam alana kadar çırpınız.
  2. Sıvayağıda ekleyip 1 dakika daha çırpınız,sonra sütü ekleyip bir sefer daha çırpınız.
  3. Sırasıyla elenmiş,unu,kabartma tozu ve vanilin ekleyip karıştırınız.
  4. Nişastayı da ekleyip sönmeden karıştırınız.
  5. Yağlanmış unlanmış kek kalıbına hamurun yarısını döktünüz.
  6. Diğer yarısına kakou ekleyip karıştıp hamurun üzerine döküp kürdanla form verin.
  7. Önceden ısınmış 180 derecede 35 dakikada pişiriniz.

Kakolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonata
Pudingli Pasta (Fakir Pastası)
Mandalinalı Kek
Çubuk Pankek
Sebzeli Tavuklu Kırma Erişte (Kendi Suyu İle Çekerek Pişiyor Nefis)
Çikolatalı Fıstıklı Kolay Katmer
Hdabla | © 2024 |