Kakaolu Tarçınlı Kek

Kakaolu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet kabartma tozu
- 2 adet vanilya
- Yarım su bardağı nişasta (elenmiş)
- Un (elenmiş)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Kakaolu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
- Yoğurt, süt ve sıvı yağı ek ederek çırpmaya devam edelim.
- Kabartma tozu, vanilya, nişasta ve aldığı kadar unu ek edip karıştıralım.
- Kıvama gelen kekimizin yarısından fazlasını yağladığımız borcama yayalım.
- Kalan kek hamurumuza kakao ile tarçını ekleyip karıştıralım.
- Borcama aldığımız sade hamurumuzun üzerine kakaolu hamuru gezdirelim. Dilediğiniz formda kekimize hal verelim.
- Önceden ısıttığımız 200°c fırında 25-30 dk kadar pişirelim.
- Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.
Kakaolu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











