Kakaolu Tarçınlı Kek

Kakaolu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kabartma tozu
  • 2 adet vanilya
  • Yarım su bardağı nişasta (elenmiş)
  • Un (elenmiş)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Kakaolu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
  2. Yoğurt, süt ve sıvı yağı ek ederek çırpmaya devam edelim.
  3. Kabartma tozu, vanilya, nişasta ve aldığı kadar unu ek edip karıştıralım.
  4. Kıvama gelen kekimizin yarısından fazlasını yağladığımız borcama yayalım.
  5. Kalan kek hamurumuza kakao ile tarçını ekleyip karıştıralım.
  6. Borcama aldığımız sade hamurumuzun üzerine kakaolu hamuru gezdirelim. Dilediğiniz formda kekimize hal verelim.
  7. Önceden ısıttığımız 200°c fırında 25-30 dk kadar pişirelim.
  8. Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.

Kakaolu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Revani Tatlısı (Videolu)
Poy (Kahvaltılık)
Lezzetli Kuymak
Portakallı Kek
Kıymalı Ispanaklı Semsek
Spoonful
Hdabla | © 2025 |