Kakaolu Tarçınlı Kek

Kakaolu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kabartma tozu
  • 2 adet vanilya
  • Yarım su bardağı nişasta (elenmiş)
  • Un (elenmiş)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı tarçın

Kakaolu Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar mikserle çırpalım.
  2. Yoğurt, süt ve sıvı yağı ek ederek çırpmaya devam edelim.
  3. Kabartma tozu, vanilya, nişasta ve aldığı kadar unu ek edip karıştıralım.
  4. Kıvama gelen kekimizin yarısından fazlasını yağladığımız borcama yayalım.
  5. Kalan kek hamurumuza kakao ile tarçını ekleyip karıştıralım.
  6. Borcama aldığımız sade hamurumuzun üzerine kakaolu hamuru gezdirelim. Dilediğiniz formda kekimize hal verelim.
  7. Önceden ısıttığımız 200°c fırında 25-30 dk kadar pişirelim.
  8. Pişen kekimizi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.

Kakaolu Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tarçınlı Kurabiye
Orman Meyveli Tatlı
Patates Püresi
Zencefilli Sonbahar Keki (Videolu)
Borcam Pastası (Pamuk Gibi Bayatlamayan Kekiyle)
Tuzlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet