Kakaolu Sultan Tatlısı

Kakaolu Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağ
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı hindistancevizi
- 1 çay bardağı irmik
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1,5-2 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Şerbeti için;
- 1,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Üzeri için;
- Yarım çay bardağı süt
- Mavi haşhaş
- Fındık
- Fıstık
- Ceviz
Kakaolu Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbetini hazırlıyoruz. Şeker ve suyu tencereye koyup ocağa alalım. Kaynamaya başlayınca kısık atește 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
- Hamuru için un hariç tüm gereçleri bir kaba alıp karıştıralım. Unu denetimli ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim. Yuvarlak form verelim. Daha sonra evvel süte sonra mavi haşhaşa batırıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.
- Tatlımızı fırından çıkarıp soğuk bir tepsiye alalım. (hamur olmaması için) şerbet soğuk tatlı sıcak olacak halde birleştirelim. 1 saat dinlendirip servis edelim. Yapacak olanlara afiyet olsun 😊
Kakaolu Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










