Kakaolu Sade Kurabiye

Kakaolu Sade Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Sade hamur için;

  • 125 gram tereyağ yahut margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un ( denetimli ekleyin)

Kakaolu hamur için;

  • 125 gram tereyağ yahut margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un ( denetimli ekleyin)

Üzeri için;

  • Beyaz ve sütlü çikolata

Kakaolu Sade Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sade hamur için un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alın unu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Kakaolu için un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın ve karıştırın unu üzerine azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Hamurları 10 dk dinlendirin.
  4. Hamurdan kesimler koparıp yuvarlayın ve ortasına çukur yapın kenarlarını bıçakla derin olmayacak formda çizikler atın ve tepsiye yerleştirin.
  5. Diğer form için yumurtladığımız hamuru hafif bastırarak yassı hale getirin ve üzerine bıçağın art kısmıyla bastırarak çizgiler yapın tepsiye yerleştirin.
  6. 180 derecede 15-10 dk kızartmadan denetimli bir biçimde pişirin büsbütün soğuduktan sonra çikolatayla süsleyin dilerseniz çikolata yerine marmelat da kullanabilirsiniz ( ancak marmelat kullanırsanız hamura biçim verip sonra marmelatı üzerine koyup pişirmeniz gerek ) afiyet olsun 💐🤗.

Kakaolu Sade Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Antep Fıstıklı Midye Baklava
Vişneli Beyaz Despati Pasta
Arpa Şehriyeli Kuskus Pilavı
Şık Desenli Elmalı Tart
Yüksük Çorbası
Kabak Salatası
Hdabla | © 2025 |