Kakaolu Sade Kurabiye
Kakaolu Sade Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Sade hamur için;
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un ( denetimli ekleyin)
Kakaolu hamur için;
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un ( denetimli ekleyin)
Üzeri için;
- Beyaz ve sütlü çikolata
Kakaolu Sade Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sade hamur için un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alın unu azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Kakaolu için un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alın ve karıştırın unu üzerine azar azar ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurları 10 dk dinlendirin.
- Hamurdan kesimler koparıp yuvarlayın ve ortasına çukur yapın kenarlarını bıçakla derin olmayacak formda çizikler atın ve tepsiye yerleştirin.
- Diğer form için yumurtladığımız hamuru hafif bastırarak yassı hale getirin ve üzerine bıçağın art kısmıyla bastırarak çizgiler yapın tepsiye yerleştirin.
- 180 derecede 15-10 dk kızartmadan denetimli bir biçimde pişirin büsbütün soğuduktan sonra çikolatayla süsleyin dilerseniz çikolata yerine marmelat da kullanabilirsiniz ( ancak marmelat kullanırsanız hamura biçim verip sonra marmelatı üzerine koyup pişirmeniz gerek ) afiyet olsun 💐🤗.
Kakaolu Sade Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















