Kakaolu Portakallı Kurabiye

Kakaolu Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı(margarin)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Aldığı kadar un
Kakaolu Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağını koyalım.
- Sıvı yağ, yumurta, nişasta, pudra şekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştıralım.
- Daha sonra portakal kabuğu rendesini ekleyelim.
- Yavaş yavaş unumuzu ek edelim ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamura damla çikolata ekleyip ezmeden karıştıralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp elimizde yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırına alalım ve 20 dakika denetimli pişirelim. Daha sonra servis edelim. Afiyet olsun.
Kakaolu Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



