Kakaolu Portakallı Haşhaşlı Kurabiye

Kakaolu Portakallı Haşhaşlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşamış tereyağ yahut margarin
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 2 su bardağından bir parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tane haşhaş
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 3 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
- 1 paket vanilin
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
- 100 gram eritilmiş çikolata
Kakaolu Portakallı Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçleri uygun bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Ardından yağlı kağıt üzerinde merdaneyle fazla inceltmeden açalım.
- Hamurun üzerine tekrar biraz haşhaş serpiştirip, çay bardağı yardımıyla yuvarlak keselim. Tepsiye aralıklı dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dak. Pişirelim.
- Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım.
- Çikolatayı benmari adabı eritip sıcakken bir buzluk poşetine yahut sıka torbasına aktaralım.
- Soğumuş olan kurabiyelerin üzerine sıkalım.
- Üzerine rendelenmiş yahut ince ince doğranmış portakal kabuğu rendesiyle süsleyelim🌸.
Kakaolu Portakallı Haşhaşlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







