Kakaolu Muhallebi
Kakaolu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre süt
- 2 su bardağı şeker
- 6 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
Piştikten sonra;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata
Kakaolu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü tencereye alıyoruz, akabinde şekeri, kakaoyu, unu ve nişastayı koyup pişiriyoruz.
- Kaynayınca ocağın altını kapatıp tereyağı, vanilin ve çikolatayı koyup püre haline gelene kadar mikser yardımıyla çırpıyoruz.
- Ardından küçük uzunluk kaselere koyup servis ediyoruz.
- En az 2 saat dinlendikten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun.
Kakaolu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









