Kakaolu Kurabiye

Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un

Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir yoğurma kabına tereyağını ve yumurtayı koyup çırpıyoruz.
  2. Sonra pudra şekerini koyup tekrar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra ise nişasta, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilyayı koyup çırpıyoruz.
  4. Ondan sonra ise kakao ve unu koyup çırpıyoruz.
  5. Sonra ise hamuru kaşıkla katı hale gelene kadar karıştırıyoruz ve hamur haline gelince elimizle yoğuruyoruz.
  6. En son biçim verip 180 derecelik fırında 20dk pişiriyor. Şimdiden afiyet olsun. ☺.

Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Etli Taze Fasulye
Limonlu Kek
Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı
Gökçeada Rum Kurabiyesi
Kremalı Tavuk Göğsü
Pizza
Hdabla | © 2025 |