Kakaolu Kurabiye

Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyaller karıştırılıp ceviz büyüklüğünde modüller alınarak tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılan 200° fanlı fırında 15 dk pişirilir.
- Kurabiyeler pişerken şerbeti ocağa koyulup 5 dk kaynatılır. Ilımaya bırakılır.
- Kurabiyeler çıkınca birinci sıcağı geçtiğinde ılıyan şerbete batırılıp çıkartılır.
- Üstleri hindistan cevizi ile süslenip servis edilir. Afiyet olsun :).
Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




