Kakaolu Kurabiye

Kakaolu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi

Kakaolu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm materyaller karıştırılıp ceviz büyüklüğünde modüller alınarak tepsiye dizilir.
  2. Önceden ısıtılan 200° fanlı fırında 15 dk pişirilir.
  3. Kurabiyeler pişerken şerbeti ocağa koyulup 5 dk kaynatılır. Ilımaya bırakılır.
  4. Kurabiyeler çıkınca birinci sıcağı geçtiğinde ılıyan şerbete batırılıp çıkartılır.
  5. Üstleri hindistan cevizi ile süslenip servis edilir. Afiyet olsun :).

Kakaolu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Kayısılı Çikolata
Avocadolu Poşe Yumurta
Soğanlı Lor Kavurması
Dereotlu Mini Poğaça
Bol Domatesli Kıymalı Şehriye Çorbası
Açma Tarifi
Hdabla | © 2024 |