Kakaolu Kek
Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket şeker vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı sade soda
- 2 çorba kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını sağlıyoruz.
- Sütü, yumurtayı, ayçiçek yağını, ve toz şekerini derin bir kaba alıp çırpıyoruz.
- Sonra içine kabartma tozunu, şeker vanilini ve sodayı ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- Ardından oluşan kek hamurumuza kakaoyu ek edip çırpmaya devam ediyoruz.
- Son olarak unu ekleyip kıvam alana kadar karışıyoruz.
- Hazırlanan kek hamurun, tabanını büsbütün yağladığımız orta boyutta olan bir daire tepsiye döküyoruz.
- Önceden 180 derece de ısıtılmış olan fırınımızda yaklaşık 45 dk kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ♨️🍴
Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








