Kakaolu Islak Kurabiye

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un
  • 4 yemek kaşığı kakao

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuzu yoğurmak için margarin yumurta sıvı yağ pudra şekerini karıştırıp yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra kakao ,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip uygunca yoğuruyoruz.
  3. Daha sonra onu da yavaş yavaş ekleyip kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
  4. Kulak göğsü kıvamına geldikten sonra yuvarlak ceviz büyüklüğünde bir yuvarlak formunu oluşturup tepsiye diziyoruz.
  5. 180 derece fırında 10 -15 dakika pişiriyoruz çok fazla pişirmeyeceğiz fırından çıktığında yumuşak olması lazım soğumaya bırakıyoruz.
  6. Daha sonra şerbetimizi hazırlıyoruz ,2 su bardağı su 1 su bardağı toz şeker bir tencereye ekleyip kaynatıyoruz.
  7. Kaynayınca altını kapatıp kurabiyelerimizi üstüne döküyoruz, şerbet sıcak tatlı soğuk olması lazım şerbetini çektikten sonra afiyetle yiyebilirsin şimdiden afiyet olsun ☺️.

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mis Gibi Kabaran Pişi
Fırında Palamut
Kahveli Yaş Pasta (Mokka Sahne Torte)
Kaymaklım / Padişah Yastığı
Çilek Jöleli İrmik Tatlısı
Antep Etli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |