Kakaolu Islak Kurabiye

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Şerbeti için ;

  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Hamuru için ;

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 4/5 kaşık kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Şerbet soğumalı ki fırından çıkan sıcacık kurabiyeleri bununla ıslatacağız.
  2. Tencerenin içine şeker ve su koyup kaynatalım. Soğumaya bırakalım.
  3. Derin bir kabın içine 1 adet yumurta, şeker ve tereyağını alıp karıştıralım. Un, sıvı yağ, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip güzelce yoğuralım.
  4. Bir fırın tepsisine minik toplar halinde dizelim ve hafif yassı hale getirelim tepsi üstünde. 170 derecede 30 dk fırında pişirip. Fırından çıkarınca soğuyan şerbete batırıp servise hazır hale getirelim.

Afiyet olsun.

Kakaolu Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karamelli Cheesecake Topları
Zebra Kek
Bebeklere Kuskuslu Ispanak +11
Acuka
Mandalinalı Miss Lokumlar
Limonlu Kek
Hdabla | © 2024 |