Kakaolu Çikolatalı Pandispanya
Kakaolu Çikolatalı Pandispanya Tanımı İçin Malzemeler
- 5 tane yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (200 ml)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- Bir fiske tuz
Çikolata sosu için;
- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket 60 gramlık sütlü çikolata
Islatmak için;
- 1 bardak şekerli ılık süt
Kekin üzerine;
- 2 yemek kaşığı da kakao
Kakaolu Çikolatalı Pandispanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki yumurtaları kırıp şekeri ekleyerek bir fiske tuzu da koyarak mikserle 10 dakika kadar beyazlaşıp yoğunlaşıncaya kadar çırpalım, çırpmaya devam ederek, yarım bardak ılık suyu tam mikserin çırpan yerine yavaş yavaş ekleyelim, birkaç saniye daha çırpıp bırakalım.
- Diğer tarafta kuru materyalleri karıştıralım, un ,kabartma tozu ,kakao ekleyin.
- Spatula ile kuru gereçleri yumurta karışımına yavaş yavaş birebir tarafta çevirerek ekleyelim yumurta köpüğünün sönmemesine dikkat edelim.
- Yumurta ve un karışımını güzelce karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yahut kalıbımıza dökelim 170 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirelim.
- Çikolata sosu üretimi sütün içine çikolata hariç gereçleri koyup pişirelim yoğunlaşıp göz göz olunca çikolatayı ekleyip güzelce karıştırıp eriyince ocaktan alalım.
- Fırından çıkan kekimizin üzerine bir bardak ılık sütü yedirelim sütü yedirdikten sonra üzerine çikolata sosumuzu dökelim .
- Kakaosunu da ekleyelim, kekimizi birkaç saat dinlendirdikten yahut akşamdan yapıp sabah servis yaparsak daha lezzetli olur afiyet sıhhat olsun🌸🤌.
Kakaolu Çikolatalı Pandispanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














