Kakaolu Çatlak Kurabiye

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağından 2 parmak az şeker
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 6 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Bulamak için;

  • 1 kase pudra şekeri

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına yumurta, şeker, sıvı yağ,kakaoyu koyup çırpıyoruz.
  2. Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp pudra şekerine batırıyoruz.
  5. Tepsiye dizip 175 derece fırında denetimli olarak pişiriyoruz.
  6. Bu ölçülerle yaklaşık 20 adet kurabiye çıkıyor. Afiyet bal şifa olsun ♥️.

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ağlayan Pasta
Mercimek Çorbası (Şifa Çorbası)
Yoğurtlu Brokoli Salatası
Spoonful
Tahinli Kış Kurabiyesi
Lavaşburger
Hdabla | © 2025 |