Kakaolu Çatlak Kurabiye

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un ( ele yapışan yumuşak bir hamur olmalı)
Bulamak için;
- Pudra şekeri
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker, sıvı yağ ve kakaoyu şeker eriyene kadar mikser ile çırpalım. Sonrasında yumurtaları tek tek ekleyerek karıştıralım. 2. Yumurtayı eklerken 1. Yumurtanın büsbütün karıştığından emin olalım.
- 2 yumurtayı da ekleyip karıştırdıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek spatula yardımıyla karıştıralım. Hazırladığımız hamurun üzerini streçle kapatarak 1-1. 5 saat kadar dolapta bekletelim.
- Beklettiğimiz hamuru dolaptan alıp ceviz büyüklüğünde kesimler alarak bol pudra şekerine batırıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye koyalım. Burada süratli olmak hamurun yumuşamasına mani olacaktır ve bu da daha hoş kurabiyeler elde etmemizi sağlar.
- Kurabiyelerimizi evvelce ısıttığımız 170 derece fırında 20 dk pişirmek kâfi olacaktır. Afiyet olsun.
Kakaolu Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


