Kahveli Islak Kek
Kahveli Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşıĝı nescafe
- 1 paket vanilya şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Islatmak için:
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 3 yemek kaşığı toz şeker
Üzerine:
- Çikolata rendesi
Kahveli Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sütü ve sıvı yağını ekliyoruz.
- Vanilya şekeri nescafeyi ekliyor ve çırpıyoruz.
- Sonra kabartma tozunu ve azar azar unu ekliyoruz. Un ayarı fark gösterebilir.
- Yağlı kağıt serili kelepçeli kabı yağlıyoruz ve kek hamurumuzu döküyoruz.
- Öneceden ısıtılmış 175 derecede yaklaşık 50 dak. Pişiriyoruz. Siz kendi fırınızın ayarına dikkat edin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
- Kekimiz piştikten sonra ıslatmak için sosumuzu hazırlayalım.
- Ocakta sütü, kahveyi ve şekeri eriyene kadar karıştıralım ve birinci sıcaklıĝı çıkan kekimize kürdanı sık sık batıralım ve sosumuzu üzerine gezdirelim.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz ben çikolata rendeledim.Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Kahveli Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











