Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu)

Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu) Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Arası için:

  • 1 paket petibör bisküvi (sade yahut kakaolu)
  • 1 su bardağı sıcak su + 1 tatlı kaşığı granül kahve (bisküvileri batırmak için)

Karamel sos için:

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı krema yahut süt

Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alın. Karıştırarak pişirin.
  2. Göz göz olunca ocaktan alın.
  3. Vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın.
  4. Granül kahveyi sıcak suda eritip soğumaya bırakın.
  5. Bisküvileri bu kahveli karışıma yavaşça batırıp çıkarın (çok bekletme, dağılmasın).
  6. Borcama kahveye batırılmış bisküvileri dizin.
  7. Üzerine muhallebi dökün.
  8. Bu süreci sırayla tekrar edin.
  9. En üst kata muhallebi gelecek halde bitirin.
  10. Toz şekeri tavada kısık ateşte eritin.
  11. Rengi dönüp karamel kokusu gelince tereyağını ekleyin (dikkatli ol, sıçrayabilir).
  12. Ardından süt yahut kremayı azar azar ekleyerek kıvam alana kadar karıştırın.
  13. Soğuduktan sonra tatlının üzerine dökün.
  14. Tatlıyı oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın.
  15. En az 4 saat, tercihen bir gece bekletin.
  16. Üzerine ceviz, fındık kırığı ya da çikolata modülleri serpebilirsin. 🍫🥜 istersen karamel sosun bir kısmını servis sırasında da farklı gezdirebilirsin.

Kahveli Bisküvili Muhallebi Pastası (Karamel Soslu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi (Videolu)
Havuçlu, Tarçınlı, Cevizli Kek
Köz Biber Çorbası
Diet Cookie (Kahve Yanına Enfes Ve Fit Bir Kurabiye)
Kaşarlı Köfte
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Hdabla | © 2025 |