Kahvaltıya Çıtır Patates Topları

Kahvaltıya Çıtır Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane orta uzunluk haşlanmış patates
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tane küçük ince ince doğranmış kuru soğan
  • 3 kısım yeşil soğan yeşil kısmı (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1 talı kaşığı pul biber
  • 3 çorba kaşığı nişasta

Kızartmak için ;

  • Yeterince sıvı yağ

Kahvaltıya Çıtır Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle haşlamış olduğumuz patateslerimizi hiç topak kalmadan ezelim, tuzumuzu ve başka materyallerimizi karıştırıp güzelce yoğuralım.
  2. Daha sonra elimizi yağlayıp istediğimiz büyüklükte yuvarlayalım.
  3. Tavamıza gereğince yağımızı koyup kızgın yağda toplarımızı birbirinden uzaklıkta koyalımki yumuşak olduğu için birbirine yapışmasın .
  4. Harlı ateşte kızartalım, toplarımız kabuk tutunca ziyan vermeden gerili önlü kızartalım, sıcak sıcak servis edelimki bekleyince yumuşadığı için ketçap ve mayonezle şahane oluyor.

Kahvaltıya Çıtır Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İrmikli Hindistan Cevizi Topları
Mide Şişirmeyen Menü Tabağı
Sebzeli Çorba (Bebeklere (+7) Uygundur)
Paça Suyu Tarifi
Pişmeyen Tiramisu
Revani
Hdabla | © 2025 |