Kahvaltılık Sarımsaklı Ekmek

Kahvaltılık Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak (iriyse 2 diş)
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Nane
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Somun, baget, tost, tam buğday ekmeği (hepsine çok hoş olur)

Tercihe nazaran üzeri için;

  • Kaşar
  • Beyaz peynir
  • Sucuk
  • Zeytin

Kahvaltılık Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle margarini ,sıvı yağ ile eziyoruz ,iyice homojen bir hale geliyor.
  2. Ardından öbür materyalleri ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
  3. Malzemelerin ölçüsünü kendi tercihinize nazaran ayarlayabilirsiniz.
  4. Karıştırdığınız harcı dilimlediğimiz ekmeklerin üstüne sürüyoruz.
  5. Bu sırada fırınımızı 180 derecede ısınması için açıyoruz.
  6. Harcı sürdükten sonra dilerseniz bu halde dilerseniz üstüne benim üzere sucuk, kaşar, beyaz peynir, zeytin koyabilirsiniz.Şahsen benim favorim peynirli ve zeytinli olan eşiminde sade ve sucuklu olan :).
  7. Tüm gereçleri koyduktan sonra fırınımızda ısınınca üstten 2. Rafa tepsimizi koyuyoruz ve denetimli bir halde kızarmasını bekliyoruz.
  8. Bu müddet fırından fırına değişiyor benim fırınımda 10 dakikada hazır oldu 👍🏻.

Kahvaltılık Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt)
Zeytinyağlı Biber Dolması
Sıcak Bulgur
Etli Yoğurt Çorbası (Bebekler İçin)
Vişneli Limonlu Kek (Videolu)
Pastane Poğaçası
Hdabla | © 2025 |