Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt)

Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 30 diş sarımsak
- 3 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
- 1 çay kaşığı şeker
Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk suyu ocağa alınır.
- Isınan tavuk suyuna sirke, sarımsak, tuz ve şeker ilave edilir.
- Tavada tereyağı yakılır.
- Kaynayan tavuk suyuna ek edilir.
- Kaynayan suya pirinç eklenir ve pilav kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Yaklaşık 15 dakika sonra suyunu çeken pilav 20 dakika kadar dinlendirilir. Afiyet olsun😊.
Sarımsaklı Pilav (Osmanlı Saray Mutfağından Bir Başyapıt) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
