Kahvaltılık Pratik Börek
Kahvaltılık Pratik Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yahut 2 yaprak hazır yufka
- 2 adet yumurta
- Eritme peyniri yahut kaşar peyniri
- Bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
Kahvaltılık Pratik Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yufkamızı birazcık kurutuyoruz zati börek yufkası ve baklavalık yufkaysa 1 dakikada kuruyacaktır.
- Ardından elimizle ya da bir rondo ile ufalıyoruz.
- Daha sonra bir kaba alıyoruz ,üzerine yumurtayı kırıyoruz ,tuzu, naneyi ,karabiberi ,pul biberi ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz .
- Ardından peyniri ekleyip bir iki çeşit daha karıştırıyoruz.
- Daha sonra tavamızın altını birazcık yağlıyoruz tavamızın altı ısındıktan sonra harcımızı tavaya döküyoruz ve kaşık yardımıyla yuvarlak bir biçim veriyoruz .
- İsterseniz karede hali verebilirsiniz.
- Arkalı önlü güzelce kızartıyoruz denetimli bir biçimde daima çevirerek güzelce kızarmasını sağlıyoruz ve tanımımız artık servise hazırdır deneyen herkese afiyet olsun.
Kahvaltılık Pratik Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






