Kahvaltılık Pişi

Kahvaltılık Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Kızartmak için;
- Bolca sıvı yağ
Kahvaltılık Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza yumurta, su, sıvı yağ, sirke ve tuzu alarak çırpalım. Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurumuzu tezgahın üzerinde toparlayalım. Çok ince olmayacak halde merdane yada oklava yardımıyla açalım. Bardak yardımıyla yuvarlak formlar elde edelim kalan hamurlarıda bu formda bitirelim.
- Kızdırdığımız sıvı yağda pişilerimizi pişirelim. Afiyet olsun 💕
Kahvaltılık Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



