Kahvaltılık Peynir Mezesi
Kahvaltılık Peynir Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kalıp süzme peynir
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım salatalık
- Yarım kapya biber
- 10-15 adet yeşil zeytin
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı tuz
- Kanepe hazırlayacaksanız yeteri kadar milföy
Kahvaltılık Peynir Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle salatalık, kapya biberi minik minik doğrayalım.
- Zeytinleride incecik dilimleyelim.
- Doğrayıcıya peynir, zeytinyağı, kekik ve tuzu alıp,peynir krema halini alana kadar çekelim.
- Peynire doğradığımız materyalleri ekleyip güzelce karıştıralım.
- Tabağa alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim.
- Eğer kanepe yapmak isterseniz milföyü istediğiniz bir aparatla kesip tepsiye dizin.
- Üzerine süt ve yağ karışımı sürüp ister haşhaş isterseniz susam çörek otu serpin.
- 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Pişen milföyleri ortadan kesip içine peynirli mezeden koyun ve servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Kahvaltılık Peynir Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













