Kahvaltılık Peynir Mezesi

Kahvaltılık Peynir Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kalıp süzme peynir
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım salatalık
  • Yarım kapya biber
  • 10-15 adet yeşil zeytin
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Kanepe hazırlayacaksanız yeteri kadar milföy

Kahvaltılık Peynir Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle salatalık, kapya biberi minik minik doğrayalım.
  2. Zeytinleride incecik dilimleyelim.
  3. Doğrayıcıya peynir, zeytinyağı, kekik ve tuzu alıp,peynir krema halini alana kadar çekelim.
  4. Peynire doğradığımız materyalleri ekleyip güzelce karıştıralım.
  5. Tabağa alıp üzerine zeytinyağı gezdirelim.
  6. Eğer kanepe yapmak isterseniz milföyü istediğiniz bir aparatla kesip tepsiye dizin.
  7. Üzerine süt ve yağ karışımı sürüp ister haşhaş isterseniz susam çörek otu serpin.
  8. 190 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  9. Pişen milföyleri ortadan kesip içine peynirli mezeden koyun ve servis edin. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Kahvaltılık Peynir Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Makarna :)
Ev Yapımı Spagetti Bolognese
Haşhaş Ve Limonlu Kek
Susamlı Minik Kurabiyeler
+5 Ay İrmikli Pekmezli Bebek Öğünü
Limon Bar
Hdabla | © 2025 |