Kahvaltılık-kısırlık Pratik Sos
Kahvaltılık-kısırlık Pratik Sos Tanımı İçin Malzemeler
- 7 tane büyük uzunluk domates
- 1 avuç dolusu kıl biber ben acı kullandım yaklaşık 15-20tane
- Yarım çay bardağı elma sirkesi
- 1 çay bardağından bir parmak eksik zeytinyağı
- Tuz
Kavanoz ve kapak (ben 37cl kullandım)
Kahvaltılık-kısırlık Pratik Sos Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domates ve biberleri güzelce yıkıyoruz. Yıkama suyumuzu atmayıp bitkilerimizi suluyoruz.
- Bir baş sarımsak soyuyoruz. Bir çay bardağına belirttiğimiz ölçüde sirkeyi ve diğer bir çay bardağına belirttiğimiz ölçüde zeytinyağını koyuyoruz.
- Tüm materyallerin hazırlık ameleliği bittikten sonra domateslerimizi soyup, dilimleyerek, biberlerimizi keserek operasyonumuza başlıyoruz.
- Uygun bir tencereye kabuğunu soyup kestiğimiz ya da blenderdan geçirdiğimiz domateslerimizi ekliyoruz. Kabuğu soyup blenderdan geçirmek daha pratik.
- Domatesler kaynarken biberlerimizi bitirmediğimiz için biberlerimizi kesmeye devam ediyoruz.
- Soyduğumuz sarımsaklarımızı sarımsaklasak da mı saklasak demiyoruz güzelce ezip bir kabının içerisine alıyoruz.
- Domateslerimizi fokurdadıktan sonra biberlerimizi ekliyoruz. Biberlerimizi de güzelce pişmesini bekliyoruz.
- Son olarak sarımsağımızı ekleyip 5-10 dakika sonra sirkemizi ,zeytinyağımızı ve tuzumuzu ekliyoruz. Tekrar pişirmeye devam ediyoruz.
- Bu pişme etabında konutumuzda kavanoz yoksa eşimizi ya da çocuğumuzu kavanoz almaya gönderiyoruz.
- Kavanozlar gelince süratlice yıkayıp kaynar suda bekletiyoruz. Hem kapaklarını hem de kavanozlarımızı kaynar suda bekletiyoruz.
- Bunun sebebi kavanozun sıcak koyacağımız sosumuzdan etkilenmemesi, kapağımızın da hava almasının önlenmesi için.
- Artık kâfi pisti oldu diyorsanız sularını boşaltıp kuruladığımız kavanozlarımıza sıcak haldeki sosumuzu ellerimiz yanmayacak biçimde bir bez yahut eldiven yardımıyla kavanozu tutarak kavanozlarımıza koyuyoruz.
- Eğer sakarlık yapıp kavanoz dışına sızarsa kesinlikle kuru bir bez yardımıyla kavanozun ağzını silip sıkıca kapağını kapatıyoruz.
- Kapağını kapattığımız kavanozları zıt çevirerek güya bebeği kundak yaparcasına kavanozlarımızı nazikçe kundağa sarıyoruz.
- Soğuduktan sonra ister buzdolabında isterseniz güneş almayan kuru bir yerde saklayabilirsiniz.
- Kapağı açıldıktan sonra kesinlikle buzdolabında saklayınız. Umarım beğenirsiniz ben de birinci defa deneyeceğim😊 Bu gereçler ile 3 kavanoz (37cl) sos çıktı.
Kahvaltılık-kısırlık Pratik Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















