Kahvaltılık Çörek Tarifi

Kahvaltılık Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı üstüne)
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 4- 5 bardak un
- 1,5 su bardağı peynir
- 1 demet maydanoz
- Tuz
Kahvaltılık Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına maya, ılık su, ılık süt, toz şeker alıp uygunca karıştıralım.
- Üzerini kapatıp 5 dakika bekletelim.
- Kıyılmış maydanoz, beyaz peynir, sıvı yağ, yumurta akı ve tuz ekleyelim.
- Un, denetimli azar azar ekleyerek ele yapışan bir hamur yoğuralım.
- Kapağını kapatıp sıcak bir yerde mayalanması için 30 dakika bekletelim.
- Hamur kabardıktan sonra elimizi ıslatıp havasını alalım.
- Borcam tepsiyi yağlayalım hamuru tepsiye alıp düzgün bir formda yerleştirelim.
- Yumurta sarısı, sürdükten sonra susam, çörek otu, serpebilirsiniz.
- Üzerini kapatarak tepsi mayası yapalım (tepsi mayasını yapmak çok önemlidir).
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim afiyet olsun.
Kahvaltılık Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
