Kahvaltılık Çörek

Kahvaltılık Çörek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 2.5-3 su bardağı un(kıvama göre)

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Kahvaltılık Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için süt, yağ, şeker, tuz ve yumurta akını karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
  2. Maya ve unu yavaş yavaş yavaş ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim. 45 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
  3. Kaşar peyniri rendeleyelim ve peyniri içine katalım.
  4. Mayalanan hamuru elimizde bastıralım. İçine harcı koyalım ve kapatalım. Merdane yardımıyla açalım.
  5. Yumurta sarısı sürelim. Üzerine peynirin kalan kısmını dökelim.
  6. 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk kadar kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun ✌️.

Kahvaltılık Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Kurabiye
Falafel Tarifi (Tahinli Yoğurt Sosu Yatağında)
Yaptığım En Lezzetli Börek Sebzeli Mercimekli Börek
Ispanaklı Gül Böreği
Haşhaşlı Kalburabastı
Fırında Soslu Karnabahar
Hdabla | © 2025 |