Kahvaltılık Çörek
Kahvaltılık Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı maya
- 2.5-3 su bardağı un(kıvama göre)
İç harcı için;
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Kahvaltılık Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurumuz için süt, yağ, şeker, tuz ve yumurta akını karıştırma kabına alalım ve karıştıralım.
- Maya ve unu yavaş yavaş yavaş ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim. 45 dk kadar mayalanmaya bırakalım.
- Kaşar peyniri rendeleyelim ve peyniri içine katalım.
- Mayalanan hamuru elimizde bastıralım. İçine harcı koyalım ve kapatalım. Merdane yardımıyla açalım.
- Yumurta sarısı sürelim. Üzerine peynirin kalan kısmını dökelim.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dk kadar kızarana kadar pişirelim.Afiyet olsun ✌️.
Kahvaltılık Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









