Kadayıflı Muhallebi
Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kadayıf
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 poşet sade krem şanti
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak muhallebimizi hazırlayalım. Vanilya haricîndeki bütün gereçleri güzelce karıştırıp, ocağa alalım.
- Kaynayıp yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirelim.
- Ocağı kapatıp içine vanilyayı ek edip soğumaya bırakalım. Muhallebinin uygunca soğuması gerekiyor.
- Diğer taraftan büyükçe bir teflon tavaya tereyağı koyalım.
- Tereyağ eridiğinde küçük küçük kopardığımız kadayıfları ekleyip 6 yemek kaşığı toz şekeride ilave edelim kısık ateşte daima karıştıralım.
- Kadayıfları uygunca kavurun renginin baya dönmesi gerek yoksa çıtırlığını çabuk kaybeder.
- Kavurma süreci bitince kenara alalım. Uygunca soğutalım.
- Kadayıfları kesinlikle öbür bir tabağa alın tavada kalmaya devam ederlerse yanacaklardır.
- Muhallebinin içine toz krem şantiyi ekleyin mikser ile güzelce çırpalım. Bu biçimde kremamız hazır oluyor.
- Servis tabağına 26 cm lik bir kelepçeli kalıp koyalım.
- Alt kısmını kullanmıyoruz servis tabağına direk kelepçeli kısmı koyalım kadayıfları üçe bölelim.
- Kadayıfın birinci kısmını servis tabağındaki kelepçeli kalıba yerleştirelim.
- Üzerine muhallebinin yarısını dökelim.
- Sonra ikinci kısım kadayıfları yerleştirelim.
- Sonra kalan bütün muhallebiyi kalıba boşaltalım.
- Muhallebinin üzerine kalan bütün kadayıfı dökelim.
- Bu biçimde en az 3-4 saat dolapta bekletelim.
- Yavaşça kelepçeli kalıptan çıkaralım. Veeeee tatlımız servise hazır 🌼.
Deneyecek olan herkese afiyet olsun.
Not : kavrulmuş kadayıf kullanacaksanız. Tavada yağı erittikten sonra toz şekeri ve kavrulmuş kadayıfları ekleyip, kavurmaya devam edelim. Kadayıflar kavrulmuş olduğu için 4-5 dakika kavurmak kâfi olacaktır.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











