Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı nişasta
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 1 poşet krem şanti

Çıtır kadayıf katmanı için;

  • 100 gram kadayıf
  • Yarım çay bardağı ceviz içi
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencereye kadayıfı ve sıvı yağı alıp kavuralım.
  2. Şekeri ilave edip rengi değişene kadar kavuralım.
  3. Ceviz içini de koyup ocaktan alalım soğumaya bırakalım.
  4. Muhallebisi için süt, nişasta, un, şeker, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip ocakta kıvam alana kadar pişirelim ve ocaktan alalım ve krem şantiyi ekleyelim.
  5. Biraz soğumaya bırakalım.
  6. Sunum kaplarımıza sırasıyla kadayıf katmanı sonra muhallebi ve en son kadayıf katmanını koyup servise hazır hale getirebilirsiniz.

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kırmızı Mercimekli Ispanaklı Omlet
Kıymalı Pide (Taş Fırında)
Van Pastası
Tereyağlı Çıtır Simit
Kırpık Börek
Sultan Pilavı
Hdabla | © 2025 |