Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram hazır kavrulmuş kadayıf
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebili için;

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıfı didikleyerek ya da bıçakla doğrayacak küçük modüllere ayırınız.
  2. Şekeri ve kadayıfı ekleyerek tahta kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kavurunuz.
  3. Rengi dönene kadar kavurmaya devam edelim. Kavrulan kadayıflar bir kenara bırakılır.
  4. Muhallebili için bir litre sütü bir tencereye alınız üzerine unu, irmik, vanilya, şekeri ilave edilir.
  5. Kaynayıncaya kadar pişiriniz. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır.
  6. Borcamın alt kısmına kavrulan kadayıflar yarısı serilir, üzerine muhallebinin tamamını dökülür.
  7. Kadayıfların kalanını muhallebinin üzerine eşit biçimde gezdirilir.
  8. Bir tık soğuduktan sonra buzdolabında soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis yapılır, afiyet olsun.

Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Kek
Çikolatalı Kek
Çilekli Magnolia
Tırtıl Kurabiye
Balık Menüm
Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek
Hdabla | © 2025 |