Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram hazır kavrulmuş kadayıf
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı beyaz çikolata
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 2,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya şekeri
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kadayıf için tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını alarak eritelim.
- Eriyen tereyağının üzerine 200 gram kadar kavrulmuş kadayıfı, 4 yemek kaşığı toz şekeri ilave edelim. Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım.
- Tatlımızın tabanına ve üzerine yerleştireceğimiz kadayıflarımız hazır.
- Muhallebisi için tencereye 1 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı un, 2,5 yemek kaşığı nişasta ve 1 litre sütü alarak karıştırmaya başlayalım.
- Muhallebi kıvamını alıncaya kadar tabanının tutmaması için daima karıştırarak kısık ateşte pişirelim.
- Üzeri göz göz olduğunda muhallebimiz artık hazır demektir.
- Bu noktada ocağı kapatarak 1 paket vanilya ,1 çay bardağı beyaz çikolata ve 1 yemek kaşığı tereyağını ek edelim.
- Tereyağı ve çikolata eriyinceye kadar muhallebiyi tekrardan karıştıralım. Muhallebimizde böylece hazır.
- Borcamın tabanına kavurduğumuz kadayıfın yarısını alalım, eşit bir biçimde yayalım.
- Kadayıfın üzerine muhallebiyi ekleyelim ve onu da bir spatula yardımıyla yayalım.
- Son olarak muhallebinin üzerine kalan kadayıfı serpelim ve 3-4 saat yahut vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirelim.
- Dolaptan aldıktan sonra üzerini dilediğiniz halde süsleyerek servis edelim. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun.
Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

