Kadayıflı Magnolia (Dubai Çikolatası İçerikli)
Kadayıflı Magnolia (Dubai Çikolatası İçerikli) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
- 2-3 yemek kaşığı dolusu antep fıstığı kreması (tarifi açıklamada)
- 2 yemek kaşığı tahin
Kreması için;
- 3 su bardağı süt (600 ml)
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya
Ganaj için;
- 200 ml krema (%35 yağlı)
- 180 gram çikolata (sütlü ve bitter karışık)
Kadayıflı Magnolia (Dubai Çikolatası İçerikli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 su bardağı toz antep fıstığı içerisine yarım çay bardağı kadar zeytinyağ (veya hindistan cevizi yağı) ve 2 yemek kaşığı bal yahut pudra şekerini ekleyip blender ile güzelce çekin. (çok koyu gelirse bu evrede 2 yemek kaşığı kadar krema ekleyebilirsiniz. Kremanın artanını üzerinde kullanıyoruz)
- Bir kasede tahin, fıstık ezmesi ve kadayıfı karıştırın, kasenizin tabanına güzelce yayın.
- Tencereye vanilya hariç tüm materyalleri ekleyip yoğunlaşma kadar karıştırmayı bırakmadan pişirin, altını kapatıp vanilyasını ekleyin. 5-6 dk birinci sıcağının çıkmasını bekleyin.
- Kaselere hazırladığınız kremayı ekleyin. Oda ısısına gelene kadar bir kenarda çikolatalı gramajı hazırlayın.
- Sos tenceresine kremayı alıp kenarlı baloncuk olana kadar ısıtın (sakın kaynatmayın)
- Isınan kremayı kapatıp çikolataları ekleyip karıştırın.
- Kıvamı yoğunlaşan çikolatayı kaselere paylaştırıp buzdolabına 3-4 saat dinlenmesi için kaldırın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🌿
Not:Hazır kremaların içinde ağır şeker olduğu için kremanızın şeker oranını artırıp azaltabilirsiniz.
Kadayıflı Magnolia (Dubai Çikolatası İçerikli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







