Kadayıflı Baklava

Kadayıflı Baklava Tanımı İçin Malzemeler

Dikdörtgen borcam tepsi için;

  • 16 adet baklavalık yufka
  • 300 gram taze kadayıf
  • 300 gram tereyağ yada margarin isterseniz yarısını sıvı yağ kullanabilirsiniz
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz yada fındık

Şerbeti için;

  • 200 ml bardak ölçüsü
  • 4 su bardağı şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Kadayıflı Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu ocağa koyup şeker eriyene kadar karıştırın, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp limon dilimini ekleyip 15 dakika kaynatıp ocaktan alın.
  2. Tereyağını ocakta uygunca eritin üzerindeki beyaz köpükleri alabilirsiniz.
  3. Kadayıfları uygunca didikleyip tereyağın bir kısmı ile kadayıfları didikleyip yağlayın.
  4. İki baklavalık yufkanın ortasını yağlayın üzerine yufkanın ortasına gelecek halde kadayıfdan yerleştirin üzerine fındık yada ceviz serpiştirip çok sıkı olmayacak formda rulo halinde sarıp yağlamış olduğunuz tepsiye dizin kalan yufkalara da birebir süreci yapıp bitirin.
  5. Yufkaların üzerine çokça tereyağ sürüp üç parmak genişliğinde kesin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 40-45 dakika kızarıncaya kadar pişirin.
  7. Fırından çıkardıktan sonra beş dakika kadar bekletin birinci sıcaklığı çıksın üzerine şerbeti dökün en az üç dört saat bekletin üzerine antep fıstığı serpiştirip servis edin afiyet bal şeker olsun 👌.

Kadayıflı Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fellah Köfte
Çilek Soslu Magnolia
Kremalı Köfteli Makarna
Perde Pilavı (Sofralarınıza Çok Yakışacak)
Frambuazlı Clafoutis (Klafuti)
Cevizli Bademli Un Helvası
Hdabla | © 2025 |