Kadayıf Sarma (Arda’nın Mutfağı)

Kadayıf Sarma (Arda’nın Mutfağı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze kadayıf
  • 250 gram erimiş tereyağ
  • 1 kase dolusu ezilmiş ceviz

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Kadayıf Sarma (Arda’nın Mutfağı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kadayıfı bir fırın tepsisine koyup üzerine de erimiş tereyağını dökün, sonra her tarafına nüfus etmesi için nazikçe kaldıra kaldıra karıştırın.
  2. Kadayıfı sarmaya başlamadan, şerbeti koyun ocağa, o kaynadıktan sonra kapatın, onu soğumaya bırakın.
  3. Gelelim kadayıfı sarmaya. Yaklaşık 1 küçük çatal uzunluğunda kadayıf serelim (serdiğimiz kadayıf çok kalın doku olmasın, ortalarda alt yer görünür halde olsun). Serdiğiniz kadayıfın başlangıç yerine biraz ceviz koyup sarınız. Ben bol ceviz sevdiğim için 1,5 tatlı kaşığı koydum her birine. Küçük dikdörtgen borcama 250 gram tam geldi (fotoğrafta paylaştığım 250 gram kadayıftan yapıldı).
  4. Sarması tamamlanmış kadayıfı denetimli formda fırında 200 dereceden kızarttım, benim fırınım üstünü daha süratli kızarttı, ben üstünü kapatıp biraz da altı açık bırakıp altını de güzelce kızarttım.
  5. Kadayıf kızarırken şerbeti denetim edin, sıcak ise cam bir kaseye alıp süratli soğumasını sağlayabilirsiniz.
  6. Kızaran kadayıfı fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğumuş şerbeti üzerine dökünüz. Üzerine bir kapak falan sakın kapatmayın, zira üstü yumuşar … yarım saat sonra afiyetle yiyin 🌸.
  7. Not: fotoğraflar 250 gram kadayıfla yapılmıştır, yukarda paylaşılan tanımın yarım ölçüsü kullanılarak yapılmıştır.

Kadayıf Sarma (Arda’nın Mutfağı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muffin Kalıbında Elmali Kurabiye
Pizza Lezzetinde Lavaş Omlet
Maraş Usulü Yoğurtlu Kebap
Kuru Patlıcan Dolması
Limonlu Naneli Makarna
Soğansız Kısır
Hdabla | © 2025 |