Kadayıf Sarma

Kadayıf Sarma Tanımı İçin Malzemeler

Dış harcı için;

  • 750 gr kadayıf
  • 5 yemek kaşığı tereyağ (isteğe nazaran artırabilir)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı ceviz
  • Yarım çay bardağı fındık (tercihe göre)

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 1 -2 damla limon

Üzeri için;

  • Ceviz
  • Fındık

Kadayıf Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce şerbetimiz hazırlanır. (şerbet hafif soğuk tatlımız fırından çıkıp birinci sıcağı çıkınca eklenir).
  2. Tencereye tereyağ ve sıvı yağ alınır ve eritilir.
  3. Eriyen yağ kadayıfların üzerine dökülür ve karıştırılır.
  4. Kadayıflar uzun uzun alınarak tahtaya serilir.
  5. İç harcı konulur ve sarılır.
  6. Tepsiye dizilerek evvel alt daha sonra üst 180°c de pişirilir.
  7. İlk sıcağı çıktıktan sonra şerbet dökülür.
  8. İstediğiniz üzere üzerini süsleyebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Kadayıf Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaban Mersinli Muhallebi
Soğuk Türk Kahvesi
Çikolatalı Yulaf (Videolu)
Karnabahar Köftesi (Hafif Ve Ekonomik Bir Tarif)
Gelin Pastası
Katkat (Şipşak Milföy)
Hdabla | © 2025 |