Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krema
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı süt
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri yeterlice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra kuru gereçleri eleyerek ekleyip alttan üste spatula ile karıştırıyoruz.
- Yağladığımız kalıbımızı 160 derece fansız alt üst biçimde fırına bırakıyoruz kürdan denetimi yapmayı unutmayalım.
- Daha sonra muhallebiyi pişiriyoruz.
- Bütün materyalleri ekleyip daima karıştırarak pişiriyoruz soğuyan muhallebiye paket kremayı ekleyip uygunca çırpıyoruz.
- Pişen kekimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra süt ile ıslatıp üzerine soğuyan kremayı ekliyoruz.
- Buzdolabın da dinlendiriyoruz.
- Daha sonra üzerini çokça hindistan cevizi döküyoruz. Afiyet olsun 🌸🌸.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







