Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Krema için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krema

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı süt

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri yeterlice köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Daha sonra kuru gereçleri eleyerek ekleyip alttan üste spatula ile karıştırıyoruz.
  3. Yağladığımız kalıbımızı 160 derece fansız alt üst biçimde fırına bırakıyoruz kürdan denetimi yapmayı unutmayalım.
  4. Daha sonra muhallebiyi pişiriyoruz.
  5. Bütün materyalleri ekleyip daima karıştırarak pişiriyoruz soğuyan muhallebiye paket kremayı ekleyip uygunca çırpıyoruz.
  6. Pişen kekimizin birinci sıcağı çıktıktan sonra süt ile ıslatıp üzerine soğuyan kremayı ekliyoruz.
  7. Buzdolabın da dinlendiriyoruz.
  8. Daha sonra üzerini çokça hindistan cevizi döküyoruz. Afiyet olsun 🌸🌸.

Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Köfte (Ekmeği Ve Soğanı İle Detaylı Tarif)
Kozalak Mantı
Bisküvili Muzlu Traliçe
Çikolatalı Örgü Poğaça
Glutensiz Rafine Şekersiz Kurabiye
Yoğurtlu Semizotu Salatası
Hdabla | © 2025 |